5 vragen aan…. Karim Homam

5 vragen aan…….Karim Homam

We spreken op een mooie dinsdagochtend Karim Homam. Wie is deze sponsor van het 1e gemengde team en lid van de Business Club van Thor de Bataaf? 

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben al ruim 28 jaar lid van Thor en kom uit een echte tennisfamilie. Mijn ouders tennissen ook op Thor en mijn zusjes Suzanne en Charlotte spelen voor Thor competitie. Vanaf mijn zesde ging ik met mijn ouders en broertje Josri naar Thor. Samen met Boy Wijnmalen heb ik vele uren op de toen nog gravelbanen van Thor doorgebracht en getraind met Cock Snoei. Na school gingen we tot´s-avonds laat tennissen. Destijds heb ik veel toernooien gespeeld, dit was een heel gezellige tijd. Ook tijdens mijn studententijd ben ik bij de club blijven spelen. Als ik terug kijk heb ik goede herinneringen aan de tijd dat Thor eredivisie speelde en er zondags veel mensen kwamen kijken naar de wedstrijden.  

Tennis je nog steeds?
Ik tennis nu ongeveer 1 keer in de 3 á 4 weken. Meestal tennis ik met zakenrelaties, leden van de Business Club of tijdens vakanties. Als het 1e team thuis speelt kom ik graag kijken.  

Kun je vertellen hoe je bedrijven Homely Rentals en Rhodium Real Estate zijn ontstaan?
Na de hotelschool heb ik bij het bedrijf Aveq gewerkt en daar evenementen georganiseerd. Via de organisatie van een kunstbeurs kwam ik in aanraking met de wereld van het “vastgoed”. In een periode van 2 jaar heb ik in deze wereld een netwerk opgebouwd. Vervolgens heb ik eind 2011/2012, midden in de economische crisis, mijn eigen bedrijf Homely Rentals opgericht. Dit bedrijf focust zich op het beheer en de verhuur van eigen appartementen in de betere wijken van Den Haag. De huurders zijn meestal expats. 

Toen de Nederlandse economie weer in de lift zat, heb ik een tweede vastgoedonderneming, namelijk Rhodium Real Estate, opgericht. Met Rhodium kopen wij zelf panden aan, knappen deze op en verkopen ze vervolgens. Inmiddels zijn wij ook veel bezig met binnenstedelijke transformaties van kantoren naar woningen. Hierbij werken we samen met een aantal vaste aannemers en makelaars.

Hoe ben je sponsor geworden van het 1e team?
Ik draag de club al jaren een warm hart toe en daarom ben ik sponsor geworden van het 1e team. Daarnaast levert het sponsorschap ook exposure op naar Thorleden, bijvoorbeeld door het reclamedoek van Homely Rentals op baan 9 en contacten via de Business Club. Via Thor heb ik ook nieuwe klanten gekregen.  

Heb je een bepaald doel/droom voor ogen met je sponsorschap?
Met mijn sponsorschap wil ik bijdragen aan een mooie positie van Thor de Bataaf, op lokaal en nationaal niveau. En daarbij is naar mijn mening “het investeren in de jeugd” het allerbelangrijkste, om te zorgen dat er nieuwe talenten worden gecreëerd. Een nieuwe nationale topper van Thorbodem zou fantastisch zijn.