5 vragen aan… THOR 13

IMG-20160730-WA0002
Van links naar rechts: Nicole, Esther, Frances, Leo, Louis en Jeen

Hoe is Thor Zaterdag Mix 13 ontstaan?
Het is tien jaar geleden dat de teamleden Frances Fritsch, Nicole Hunfeld, Leo Rog, Esther Reijers, Jeen van der Meer en Louis Jansen samen voor het eerst een tennisteam vormen, Thor Zaterdag Mix 13. De teamleden hebben zich destijds individueel opgegeven voor de competitie. Thor heeft er een nieuw competitieteam van gemaakt en sindsdien is de samenstelling niet meer veranderd!

Wat is het geheim van het team?
De sfeer in het team is heel erg goed, zo goed dat veel tegenstanders denken dat er stellen binnen het team zijn. Het team durft tegen elkaar te zeggen waar het op staat en men beschikt ook over een gezonde dosis zelfspot. Buiten de baan zijn er vele etentjes en feestjes. Verjaardagen van teamleden tijdens de competitie worden groots gevierd. Het team heeft drie bruiloften (dus niet binnen het team) en 7 baby’s overleefd. Het aantal vrienden en fans van het team breidt zich steeds verder uit en voelt aan als één grote Thor-familie.

Wat zijn de sportieve prestaties van het team?
Het team is begonnen in de 4e klasse en speelt inmiddels al meerdere jaren in de 3e klasse. Ze zijn als team 2 keer kampioen geworden en één keer gedegradeerd. Op de baan is men bloedfanatiek en buiten de baan is het één en al gezelligheid. In de beginjaren speelde het team altijd met alle spelers. Alle spelers zijn veel beter gaan spelen en het team traint iedere week samen. Naast de voorjaarscompetitie spelen ze ook samen toernooien.

Heeft het team haar eigen gewoontes?
Thor 13 voelt zich sinds het 1e competitiejaar helemaal Thor 13. Dus of ze nu ingedeeld zijn als Thor 1 of Thor 15 ze noemen zich Thor 13. Ze spelen bij voorkeur ook op baan 13! Het team schaft elk jaar een nieuwe competitiegadget aan in de kleuren zwart, wit en rood. Denk hierbij aan t-shirts, sokken, slippers, handdoek, broekjes en bidons waarop iedere keer Thor 13 staat vermeld. Ter ere van het 10 jarig jubileum is er een speciaal glas gemaakt! Het team heeft een grote bidonhouder met daarop een foto van hun kampioenschap en de bidons voor alle teamleden. De tegenstanders zijn veelal onder de indruk van de gadgets en ook regelmatig in verwarring, omdat ze denken dat ze tegen het verkeerde team spelen. Naast al deze gadgets heeft het team een eigen facebookpagina en heeft het team in het verleden een eigen website gehad. Verder is er voor de echte die-hards fans van het team een I love Thor 13 –gadget, wat je niet zomaar krijgt maar moet verdienen.

Wat zijn de anekdotes van het team?
Anekdotes en leuke verhalen zijn er genoeg. Zo heeft het team ‘iets’ met de tennisvereniging in De Lier. Ze kunnen het tennispark niet of met zeer veel moeite vinden. Verder zijn ze in De Lier een keer net niet kampioen geworden. Door te feesten en eindeloos te analyseren is het team hier uiteindelijk overheen gekomen. Maar De Lier blijft een plek die het team liever mijdt.

Zwaar onder de indruk van alle gezelligheid, gadgets en verhalen van Thor 13 verlaat de Thor-reporter het tennispark.