5 vragen aan…..Wieger Moen

Logo_TTA-1-300x151     IMG_1062

Dit jaar lanceerde onze vereniging de Thor Tennis Academie (TTA) om leden een breder pakket aan tennislessen aan te kunnen bieden. De Competitie tacktiek trainingen, die afgelopen weken voor het eerst werden gegeven, zijn daar een mooi voorbeeld van. Dertien teams pakten de kans om zich goed voor te bereiden op de voorjaarscompetitie met beide handen aan. Een maand eerder lanceerde de TTA de nieuwe website www.thortennisacademy.nl. Tijd voor reporter Folkert om eens verder in gesprek te gaan met de voorzitter van de TTA, Wieger Moen.

_DSC0257kopie01
Wieger Moen, staand 3e van links in 2009

Hoe ben jij bij de TTA terecht gekomen?
Namens het bestuur benaderde Wybren mij om input te geven over de TTA. Ik ben er zo verder ingerold en uiteindelij werd ik als voorzitter gevraagd. Naast mij zit ook Wybren Hoekstra, Vanessa Liem en Cock Snoei in de commissie

Wat is het doel van de TTA?
Een van de speerpunten van het bestuur is ledenbehoud en ledenwerving. De TTA gaat daar hopelijk een steentje aan bijdragen, door een gevarieerder lesaanbod. De TTA richt zich hierbij op zowel de recreatieve tennissers als de talenten bij zowel de jeugd als de senioren.  Met een hoop concurrentie van andere tennisscholen en ook andere sporten, hopen we dit te bewerkstelligen door een stukje extra professionaliteit. Wij houden echter sterk vast aan het behoud van die zo bekende Thor ‘identiteit’.

Kun jij aangeven wat er veranderd is bij de tennislessen?
Voor de getalenteerde jeugd staat er al een goed programma. We zijn druk bezig om dit nog beter te maken. Zo zijn we bezig om een combinatie van tennis en looptrainingen te kunnen gaan aanbieden. Verder hebben we voor senioren voor het eerst de competitie tactiek trainingen en willen we naast een ladiesday ook iets specifieks ontwikkelen voor alleen de mannen.

Wat wil je over een jaar bereikt hebben met de TTA?
Met het lanceren van de website hebben we een eerste stap gemaakt in de zichtbaarheid van de TTA voor zowel binnen als buiten de club. Op dit moment is het fenomeen TTA nog nieuw voor mensen. Dit moet veranderen. Straks moeten mensen automatisch de link leggen tussen tennisslessen en de TTA. We werken hier hard aan om dit te veranderen.

Kunnen mensen zich nu nog inschrijven voor trainingen?
Er zijn nog her en der een paar plekken beschikbaar. Dus wees er snel bij!
Men kan zich aanmelden via de website: thortennisacademy.nl

CV Wieger Moen
– Geboren en getogen in Scheveningen
– Sinds zijn 6e lid van Thor
– Vanaf zijn 18e speelde hij in het 1e team, 1e klas
– 7 jaar geleden gaf hij het racket over aan anderen;  Hij speelt nu in het 3e team, 2e klasse
– Getrouwd met Maaike, die hij leered kennen op Thor
– Vader van Kieka (6) en Cas (3), beide tennissend  bij Thor
– Sinds 2005 werkzaam bij Mammoet, sinds een jaar op de salesafdeling
– Projecten Mammoet:  Berging Kursk, Verplaatsen historische kerk in Duitsland, Berging brug Alphen aan de Rijn, Nieuwe overkapping Tsjernobyl