Balletje slaan? Iedereen is (gratis) welkom, meld je snel aan!

Tennis een keer uitproberen? Kom dan vrijblijvend een balletje slaan! Wij regelen de rest: we zorgen we voor een of meerdere medespelers (afhankelijk van met hoeveel personen je komt) die met jou een balletje slaan en je laten kennismaken met onze club (en sport).

Meld je snel aan op www.wijzijntennis.nl/

Het initiatief

Net als de meeste profsporters zitten ook de professionele tennissers op dit moment werkloos thuis. Nederlands nummer één bij de mannen, Robin Haase, grijpt deze gedwongen pauze aan om in actie te komen voor een gezonder Nederland. Op zijn initiatief zet onder meer de complete Nederlandse tennistop zich de komende weken samen met honderden tennisverenigingen in voor de breedtesport. Met de actie “Balletje slaan?” nodigen ze mensen uit op de tennisbaan en stimuleren ze hen meer te bewegen.

Nu buiten sporten en dus ook tennissen weer mag, heeft Haase een campagne opgezet om Nederlanders in deze tijd, waarin iedereen veel thuis zit of heeft gezeten, letterlijk in beweging te krijgen. Wat drie weken geleden begon als een losse gedachte, is uitgegroeid tot een landelijke actie genaamd ‘Balletje slaan?’. De Nederlandse tennisgemeenschap nodigt hierbij alle niet-tennissers uit om de baan op te gaan. Haase: “Bewegen is van levensbelang voor lichaam en geest. Met deze campagne gaan wij als tennisgemeenschap actief aan de slag om dat te stimuleren.”

Honderden tennisverenigingen uit het hele land zetten vanaf 4 juni hun deuren open. Hun leden staan klaar om de genodigden een warm onthaal te geven en met hen een balletje te slaan. Daarnaast is ook de geheleNederlandse tennistop bij de actie betrokken, waaronder nummer 7 van de wereld Kiki Bertens, het voltalligeNederlands Davis Cup-team, ’s werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot en oud-Wimbledonwinnaar Richard Krajicek. Om zoveel mogelijk niet-tennissers te bereiken, krijgt de actie ook steun van prominenten als Jan Kooijman, Erik Scherder, Peter Heerschop en Ronald de Boer. Allemaal zien ze het maatschappelijk belang in van genoeg bewegen.

Iedereen is welkom, zowel jeugd als senioren. Van topfitte sporters die eens wat anders willen tot de beginnende sportschoolbezoeker die door coronamaatregelen zijn klasjes mist. Spelers kunnen zich alleen of samen aanmelden. Deelname is geheel vrijblijvend en gratis.

Deze landelijke campagne is een initiatief van Wij Zijn Tennis en wordt gesteund door een steeds
groter groeiend netwerk van tennissers in Nederland en supporters die helpen zoveel mogelijk
mensen te bereiken met deze boodschap.
Kijk op de website van Wij Zijn Tennis voor meer informatie.

Tennis een keer uitproberen? Kom dan vrijblijvend een balletje slaan! Wij regelen de rest: zo zorgen we voor een of meerdere medespelers (afhankelijk van met hoeveel personen je komt) die met jou een balletje slaan en je laten kennismaken met onze club (en sport).

Meld je snel aan op www.wijzijntennis.nl/