Thor 1 – Zondag Gemengd Hoofdklasse

Houd deze pagina tijdens de competitie in de gaten om op de hoogte te zijn van het eerste team! Op de site van de KNLTB vind je uiteraard ook uitslagen en niet onbelangrijk, de stand in de poule!

Resterend speelschema THOR 1 Hoofdklasse:
Zondag 28 mei: RTC N.I.P. 1 (Roermond) – THOR De Bataaf 1

Resterend speelschema THOR 2 Eerste Klasse:
Zondag 28 mei: THOR De Bataaf 2 – T.V. De Boekhorst 1

———————————————————————————————————————————–

21 mei: THOR de Bataaf – T.C. Victoria: 5-3

image1(1)

14 mei: Heerhugowaard – THOR De Bataaf: 4-4
Onze toppers van Thor 1 hebben afgelopen zondag gestreden in Heerhugowaard. Helaas zat winst er niet in, de teams waren aan elkaar gewaagd en de dag eindigde in een gelijkspel. Lees hier het artikel in het AD.
Thor 1 14 mei

7 mei: T.V. de Lobbelaer – THOR De Bataaf: 1-7
Uit in Zevenbergen heeft Thor duidelijk gemaakt waar het voor gekomen is dit seizoen. Met een 1-7 zege is de jacht op koploper T.C. Salland nieuw leven ingeblazen. Het AD was op deze succesvolle dag wederom aanwezig, lees hier het verslag van de reporter!

Thor 1 zondag 7 mei

30 april: THOR De Bataaf – T.C. Domstad: 6-2
Onder leiding van de geblesseerde aanvoerder en coach Boy Wijnmalen deed Thor 1 gisteren wat het moest doen. De Domstedelingen werden met een enigszins verwachtte maar daarom niet minder verdiende 6-2 zege verslagen. In de single van Mandy kon Thor (opnieuw) kennismaken met haar powertennis. Ook Jade en de heren Romano en Paul wonnen met overtuigend tennis hun singles. Na de dubbels stond het al knap 6-0 voor Thor, waarna in de mix T.C. Domstad alsnog iets terug deed. Lees het AD verslag o.a. voor de reactie van aanvoerder Boy! Zondag 7 mei wacht de topper uit in Zevenbergen. De Lobbelaer staat momenteel eerste in de poule (al moeten de punten van Salland nog verwerkt worden), dus dat wordt een spannende dag! Strijd gegarandeerd. Foto’s van gisteren volgen.

Thor 1 zondag 30 april
17 april: T.C. Salland – THOR De Bataaf: 6-2
De toppers van het eerste team speelden op Tweede Paasdag hun wedstrijden uit bij T.C. Salland. Gelukkig was het AD wederom van de partij om wel verslag te doen van deze iets minder succesvolle dag, al is het te hopen dat de verslaggever wel in Overijssel was, en niet in Groningen 🙂
De uitslag had iedereen vanzelfsprekend liever anders gezien, maar het betekent wel een extra reden om zondag 30 april het eerste team op ons eigen park aan te moedigen! Op dit moment staat Thor verdienstelijk op de 3e plaats. 30 april nemen ze het op tegen naaste belager, de huidige nummer 4, T.C. Domstad uit Utrecht. Graag tot dan!

9 april: THOR De Bataaf – A.L.T.V. Tepci: 6-2
Afgelopen weekend brak de voorjaarscompetitie los en zo ook voor Thor 1! Ons eerste team ontving zondag de dames en heren van A.L.T.V. Tepci uit Apeldoorn. De weersvoorspelling hield zowaar stand: met 20 graden beloofde het een heerlijke zondag op het park te worden. Het publiek kon van spannend en mooi tennis genieten en uiteindelijk juichen voor een 6-2 overwinning voor Thor 1! Marcella wist het eerste punt van de dag binnen te halen door het tij te keren na een nipt verloren 2e set. Naast Marcella stond ook Jade al geruime tijd op baan B op hoog niveau te tennissen. Ze verloor uiteindelijk de driesetter na een spannende strijd. De herenenkels werden ook evenredig verdeeld tussen Thor en Tepci, met een zege voor Romano en helaas een eerste nederlaag voor Paul. In de dubbels en mixen bewees Thor zijn klasse want deze overwinningen werden één voor één door Thor binnen gehaald waardoor de dag werd afgesloten met een verdiende 6-2 eindstand. Een geslaagde start van de competitie, zo zag ook het AD! Meer foto’s vind je, met dank aan Els, hier

_DSC6810   _DSC6819_DSC6728   _DSC6814

———————————————————————————————————————————–

P1020875 (1)

Het kopteam van Thor de Bataaf, Gemengd 1 op Zondag, speelt Hoofdklasse! Dit jaar zullen Marcella, Jade, Mandy, Boy, Romano en Paul de eer van Thor hoog houden. Kom vooral op de zondagen 9 april, 30 april en 21 mei naar het park om te genieten van toptennis en ze aan te moedigen. Dan spelen ze thuis tegen respectievelijk A.L.T.V. Tepci, T.C. Domstad en T.C. Victoria. Om het eerste team beter te leren kennen stellen we ze hieronder aan je voor.

Teamcaptain is Boy Wijnmalen. Speelsterkte 2/2 met als wapens zijn service en backhand. Hij versloeg ooit Oscar Hernandez, toen de nummer 70! van de wereld op de Challenger in Scheveningen.

Dan hebben we Romano Frantzen. Met als troef een dubbelhandige backhand op tempo. Mede daarom misschien speelsterkte 2/1. Met Thomas Schoorel wist hij Robin Haase en Stephan Fransen onder het oog van vele bekenden te verslaan.

Nieuwkomer is Paul Monteban. Tennis is bij hem met de paplepel ingegoten. Immers zijn vader is tennisleraar op het Amstelpark. En dus prijken er twee enen op zijn KNLTB-pas. Let met name op zijn forehand.

Al 4 jaar teamlid van Thor is Marcella Koek, trainster bij Burgersdijk Tennis. Haar backhand langs de lijn hebben al meerdere malen het publiek de handen op elkaar laten slaan. Ze won de Scottish Open in Edinburgh. It makes her 2/2.

Eveneens al 4 jaar vaste waarde is Jade Schoelink. Ze richtte in 2015 JS Tennis & Coaching op om sinds dit jaar de tennistrainingen te verzorgen op TC Park Marlot te Wassenaar. Mede door haar backhand stond ze in haar jeugd in de finale van de Nederlandse Kampioenschappen t/m 16 jaar en won ze het nationaal ranglijst toernooi in Souburg. Evenals Marcella op beide onderdelen ranking 2.

Oude bekende is Mandy Wagemaker, vorig jaar nog Eredivisie spelend voor Leeuwenbergh. Haar mooiste winst was op de voormalig nummer 14 van de wereld, Eleni Daniilidou. Niet voor niets voor zowel singel als dubbel een één op haar pasje. Beste slagen: Service en forehand.

Om af te sluiten; een aantal tips van het eerste zodat ook jouw competitie nog succesvoller wordt!

BE THE BEST YOU CAN BE * ERGER JE NIET AAN VERSCHILLENDE BAANSOORTEN * ZORG DAT JE CONDITIE OP PEIL IS * BESTEED AANDACHT AAN JE MATERIAAL * MAAK PLEZIER * SPEEL OP TACTIEK IN PLAATS VAN EMOTIE * GA UIT VAN EIGEN KRACHT * BLIJF GEZELLIG ETEN OP THOR *

Tot op het park!