Goede doel 2016: Het vergeten kind

 

Thor de Bataaf en SLogo Het Vergeten Kindtichting Het Vergeten Kind: samen voor kinderen.

De Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen met (soms heftige) geestelijke littekens die noodgedwongen niet thuis opgroeien. Kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Zij leven noodgedwongen in opvangcentra met minimale speelmogelijkheden en beperkte traumabegeleiding in een vaak sobere leefomgeving.

De Stichting Het Vergeten Kind verbetert de leef- en speelomgeving, zodat de kinderen binnen de veilige muren van de opvang kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast organiseert de stichting activiteiten en evenementen die deze kinderen weer even laten lachen en genieten.

Ook onderneemt de Stichting Het Vergeten Kind initiatieven om deze schrijnende problematiek zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen in Nederland. De stichting benadert de politiek en de verantwoordelijke instanties om de situatie van deze duizenden kinderen continu in beeld te houden en werkt zij aan zij met deze organisaties om hun situatie duurzaam te verbeteren.

Thor de Bataaf heeft ervoor gekozen om Het Vergeten Kind in 2016 te ondersteunen al als goede doel van het jaar te omarmen.

Het hele jaar door organiseert het tennispark tal van activiteiten waarbij de Stichting Het Vergeten Kind onder de aandacht worden gebracht en geld wordt ingezameld voor hulpprojecten, zoals bij het No Such Open, het van Gisbergen Open en bij de competitie.

Voor meer informatie over het goede doel: Vera Kroezen, Elly Muetgeert en Hannie Visser.

Doneer via deze pagina!

Kijk ook op de website: www.hetvergetenkind.nl