Indeling Voorjaarscompetitie 2018 Senioren

Beste competitiespelers,

Voor veel van jullie is de voorjaarscompetitie een hoogtepunt van het tennisjaar. We hebben dan ook weer veel inschrijvingen ontvangen. Thor de Bataaf start in april met 29 teams op zaterdag, 20 op zondag, 9 op vrijdag, 2 op zondagavond, 1 op dinsdag en 1 op donderdag. Via onderstaande link kom je op de indeling voor de voorjaarscompetitie.

Indeling voorjaarscompetitie 2018

In de week van 5 t/m 8 april starten we en de laatste reguliere speeldag is in de week van 29 mei t/m 3 juni. Voor meer informatie zie: https://www.knltb.nl/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/.

Met de voorjaarscompetitie 2018 introduceert de KNLTB wat nieuwigheden. Zo is in alle dubbels en mixdubbels sprake van een supertiebreak in de derde set in plaats van een hele set (tot de 10 punten). Zie hiervoor: https://www.knltb.nl/tennissers/competitie/competitie-nieuwe-stijl/verkort-spelen/. Daarnaast is er een soepelere invallersregeling. Zie ook: https://www.knltb.nl/nieuws/2017/11/makkelijker-invallen-en-invallers-regelen-tijdens-competitie/.

Net als bij de najaarscompetitie hebben we als Technische Commissie van Thor de Bataaf gekozen voor een wat ruimere bezetting in de teams vanwege het grote aantal inschrijvingen en nodige invallers van afgelopen jaar. We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met voorkeuren wat betreft speeldag en teamgenoten.

Dubbelspelclinic TTA:
De trainers van de Thor Tennis Academy geven jouw team de kans om 2x de belangrijkste aandachtspunten voor een dubbel door te nemen. Bijvoorbeeld welke opstellingen zijn mogelijk, wanneer maak je welke keuzes en hoe ben je actief aan het net. Dit zal jullie team helpen om een sterker dubbelteam te vormen. Je wordt ingedeeld bij 1 van de trainers: Robbin, Shirley, Dave of Karel. De dagen en uren waarvoor je je kan opgeven zijn maandag 12 maart t/m donderdag 15 maart en van maandag 19 maart t/m donderdag 22 maart. Je kan kiezen van 19.00-20.00 of van 20.00-21.00. De kosten zijn 50 euro per training. Bij bevestiging krijgt de captain bericht van de TTA om het bedrag over te maken. Je kan je als captain opgeven door een mail te sturen met alle namen van je teamgenoten en de data en uren dat jullie kunnen. Bespreek zo goed mogelijk met je team welke dagen en uren jullie allemaal zouden kunnen en geef zoveel mogelijk spelers op zodat de kans van plaatsing het grootst is. Vol=vol dus wees er snel bij! Stuur je opgave naar tennislesbijthordebataaf@gmail.com.

Veel plezier alvast met de voorpret en natuurlijk met de wedstrijden vanaf april! Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met de Technische Commissie bij voorkeur via mail: tc@thordebataaf.nl. De captains zullen deze week nader worden geïnformeerd via de captainmail(s) over onder andere de procedure voor invallers en de competitiekosten. Ook zal hierin nader worden ingegaan over de clubkleding die door Thor de Bataaf wordt aangeboden. De deadline voor het bestellen van de clubkleding is al snel: 8 maart, dus bespreek dit alvast binnen je team.

Met sportieve groet, de Technische Commissie,

Thierry van Stigt
Philip van der Linden
Cock Snoei
Marjolein v/d Ven
Mark Hollander