Let op: banen tot nader order onbespeelbaar

—For English scroll down—

In verband met ijsvorming door mist en rijp en daarna opdooi, zijn tijdelijk alle banen onbespeelbaar. We kunnen nog niet zeggen wanneer spelen weer mogelijk is, aangezien dit weertype komende week nog wel even aan zal houden.

Houd onze baanreserveringspagina in de gaten om te checken wanneer de banen weer bespeelbaar zijn. Lees hieronder hoe het precies werkt met opdooi en wat het doet met tennisbanen.


Due to ice formation from fog and frost and subsequent thawing, all courts are temporarily unplayable. We cannot yet say when play will be possible again, as this type of weather will continue for some time next week.

Keep an eye on our court reservation page to check when the courts will be playable again.

———————

Opdooi

Opdooi is de grootste vijand van tennisbanen in de winter. Veel tennisbanen in Nederland zijn aangelegd op een fundatie van lava. Als water in de lavafundatie bevriest, neemt de dichtheid af en het volume sterk toe. Gevolg is dat de lavakorrels letterlijk omhoog komen. De fundatie zet als het ware uit. Als het bevroren water in de fundatie vervolgens gaat smelten, is er sprake van zogenoemde opdooi. De uitgezette massa verliest zijn stabiliteit. Het water dient op een natuurlijke wijze weer terug te zakken in de originele staat. Is er nog deels vorst aanwezig in de lavalaag, dan zullen bij betreding en bespeling van de tennisbanen de lavakorrels worden weggedrukt. Dit is vergelijkbaar met voetstappen in het zand.