Masters en Haagsche Dubbel Cup

Dit jaar was Thor de Bataaf voor de vierde keer de gastheer van de Masters van District Den Haag. Van 7 t/m 12 september streden de beste enkelspelspelers uit verschillende categorieën om zichzelf de ‘master’ van de regio te kunnen noemen. Meerdere spelers van Thor de Bataaf kwamen in actie en drie Thorleden hebben prijzen binnen weten te slepen: Yasemin Glasgow (Groep D) en Suzanne van Stratum (Groep F) werden tweede, Sanne Jansen werd eerste in Groep C. Wat een superprestatie!

Naast de Masters werd deze week door Thor de Bataaf de derde editie van de Haagsche Dubbel Cup georganiseerd. Voor dit invitatietoernooi worden alle clubs uit District Den Haag gevraagd om hun beste dubbelspelers af te vaardigen, om zodoende niet alleen de beste enkelspelers, maar ook de beste dubbelspelers uit het district een podium te bieden. In drie categorieën (de damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel) werd er gestreden voor de eer, en natuurlijk voor de befaamde houten cup.

Thor de Bataaf was sterk vertegenwoordigd en in alle drie de finales aanwezig. Cleo van Engelen en Merel van der Spoel verloren de finale tegen de sterke dames van Leimonias helaas in een spannende driesetter, maar in zowel de gemengd dubbel als de herendubbel waren de winnaars van Thor! Eva en Jack Haslinghuis wonnen in twee sets van Leimonias en Glenn Resodihardjo en Hugo Strang zorgde voor een opschudding door de heren van Vredenburch (die al twee jaar op rij domineerden in deze categorie) in een sensationele driesetter te verslaan. Dit jaar deden drie-en-veertig deelnemers mee van twaalf verschillende clubs uit de regio. Dat is een mooie lijst, maar voor volgend jaar is het doel nog meer clubs mee te laten doen!

Elke avond waren er spannende singel- en dubbelwedstrijden te zien en op donderdag avond was de jaarlijkse borrel met de KNLTB besturen, onder genot van een heerlijk hapje en een drankje van Ger en vermaak van DJ XLR. Met dank aan alle spelers, het heerlijke weer, de goede organisatie van Margreet ten Kate vanuit de KNLTB en de grote hoeveelheid sponsors was het een geslaagde week. Hopelijk volgend jaar weer!

De Haagsche Dubbel Cup Commissie
Frank Dankaart, Cora Dessing, Martijn Grauf, Astrid Pater, Marjolein van de Ven