Tennis Kids World Tour

In 2017 vindt op de volgende data de voorjaarscompetitie voor de jeugd plaats:
Groen op de zondagochtend: 9 april, 17 april, 30 april, 7, 14, 21 en 28 mei.

De inschrijving voor voorjaarscompetitie 2017 is gesloten. Je wordt ingedeeld naar speelsterkte, leeftijd en je speelt op zaterdag of zondag.

De Tenniskids World Tour en Groene competitie zijn de basis voor de jeugdcompetitie van Thor de Bataaf. De kleuren rood, oranje en groen staan centraal in deze competitie en sluiten aan bij verschillende fasen die kinderen doormaken, gebaseerd op leeftijd en ervaring.

Categorie Rood (t/m 9 jaar)

Rood staat voor kinderen die voor het eerst kennis maken met het tennisspel.

kids rood

Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden rond bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foambal op een minibaan.

Het World Tour filmpje van de Kijkwijzer Rood geeft een indruk van het niveau. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Zij spelen alleen enkels, tot 7 punten. De wedstrijden duren van 9 uur tot ongeveer 11 uur. Er wordt iedere eerste zondagochtend van de maand gespeeld. Van maart tot en met  augustus vindt de voorjaarscompetitie Rood 2016 plaats.

Categorie Oranje (8 t/m 11 jaar)

Bij Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de kinderen.

kids oranjeZe leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter) en een zachtere en lichtere bal.

Het World Tour filmpje van de Kijkwijzer Oranje geeft een indruk van het niveau. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Zij spelen enkels en dubbels, best of 3 tie-breaks. De wedstrijden duren van 9 uur tot ongeveer 12.30 uur. Er wordt iedere eerste zondag van de maand gespeeld. Van maart tot en met  augustus vindt de voorjaarscompetitie Oranje 2016 plaats.

Categorie Groen (11-12 jaar en ouder)

Groen is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis.

kids groen Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan.
Het World Tour filmpje van de Kijkwijzer Groen geeft een indruk van het niveau. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Zij spelen 4 enkels en 2 dubbels, verkorte sets t/m 4, 3e set tiebreak. Aanvang op de woensdagmiddag om 13.30 en ongeveer om 15.30 uur klaar. De speeldagen in de voorjaarscompetitie Groen 2016 zijn: 6, 13 en 20 april, 11, 18, en 25 mei en 1 juni (woensdagmiddag)

Categorie Geel/junioren (12 jaar en ouder)

Geel is het volledige baantennis zoals iedereen gewend is. Kinderen ouder dan 12 jaar spelen op de hele baan met een gele bal en volgen de normale telling. Het World Tour filmpje van de Kijkwijzer Geel geeft een indruk van het niveau. Er zijn jongens en meisjes teams. Zij spelen 6 partijen: 4 singles en 2 dubbels. De speeldagen in de voorjaarscompetitie Geel 2016  zijn: 10, 17 en 24 april, 8, 22 en 29 mei en 5 juni (zondagochtend).

Vrijwilligers gezocht

We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de jeugdcompetitie! Voor meer info klik je hier.