Werkzaamheden vernieuwing baan 15-18 van start

Vandaag zijn de werkzaamheden voor de vernieuwing van baan 15 t/m 18 van start gegaan. Hierdoor zal er komende maanden enige overlast van zware machines zijn en er zullen minder banen beschikbaar zijn. Deze periode is gekozen om zowel bij de voor- als najaarcompetitie, het open toernooi en clubkampioenschappen de volledige beschikbaarheid te hebben over alle banen. Daarnaast ligt het aantal leden met winterkaarten lager.

Zoals eerder aangekondigd zullen de banen 15-18 vervangen worden door Matchclay banen. De planning van de leverancier, Tennisbouw, is om 17 oktober te beginnen en dan tot het einde van het jaar bezig te zijn, afhankelijk van het weer. Dit betekent dat er in deze periode 4 banen minder beschikbaar zijn.

De werkzaamheden zullen bestaan uit het verwijderen van de huidige smashcourtlaag, het aanleggen van een beregeningsinstallatie en het boren van een bron, het storten van een SuperSub-fundering, het aanleggen van de MatchClay-matten en het vervangen van het hekwerk om deze banen. De SOG zal door middel van deze bron, die de beregeningsinstallatie voedt, tevens de groenvoorziening (gedeeltelijk automatisch) beregenen om zo het gebruik van kraanwater terug te dringen op het park en daarbij het park verder te verduurzamen.

Verder staan er in december ook werkzaamheden gepland om de verlichting te vervangen door LED-lampen. Deze werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Aerolux. Hierbij worden de bestaande halogeen-lampen allemaal vervangen door LED. Dit zal naar verwachting tussen de 55.000-75.000 kWh per jaar besparen en is daarmee een belangrijke stap in het verduurzamen van ons park. Als gevolg hiervan zullen tijdens deze werkzaamheden de banen waar aan de lichten wordt gewerkt niet beschikbaar zijn, dit zal per baan(blok) worden aangegeven in BaanReserveren. De schatting is dat dit ongeveer een dag per baanblok is.