Woord van de voorzitter – 1 mei 2018

Tijdens de competitiedagen is er sinds dit seizoen ook ruimte voor de recreanten op ons park. Voortaan zijn de banen 11 en 12 altijd gereserveerd voor vrij spelen. Goed om te zien dat hier veel gebruik van wordt gemaakt! Dat betekent soms wel dat je even moet wachten. Maar gelukkig is hier begrip voor!

Graag vraag ik nog aandacht voor twee leuke activiteiten deze maand. Als eerste organiseert de AC op 20 mei het Pinkstertoernooi. Altijd leuk, met veel sfeer, mooie partijen en natuurlijk een heerlijke maaltijd door Ger bereid. Geef je op (via de site) en doe gezellig mee! En om jullie vast kennis te laten maken met pickleball: op woensdagochtend 23 mei is er een gratis pickleball clinic in onze hal. Kom langs en leer van twee echte pro’s hoe dit spel gespeeld moet worden. Inschrijven kan in het clubhuis.

Ik wens iedereen heel veel tennisplezier in de komende mei-maand!

ALV over Toekomstvisie Thor de Bataaf

Zet alvast in je agenda: dinsdagavond 26 juni.

Dan is de Algemene Ledenvergadering waar jullie worden bijgepraat over de ideeën om ons tennispark te verbeteren. Het bestuur zal tijdens deze vergadering groen licht vragen om de plannen verder uit te werken.

Op dit moment kijken verschillende deelgroepen naar alle aspecten hiervan. Deze groepen worden gevormd door de leden, de Stichting Onroerend Goed De Bataaf (SOG, beheerder van het park), de Stichting Business & Tennis Thor (SB&TT, de businessclub), het bestuur van de vereniging en ‘huisarchitect’ Mark Graafland. Het nieuw opgerichte projectteam toekomstvisie, waarin SOG, SBTT, Mark Graafland en het bestuur in zitten, stuurt dit proces aan. De deelgroepen kijken naar de haalbaarheid van bijvoorbeeld nieuwe padelbanen en pickleball-banen. Ook wordt gekeken naar de vernieuwing van de banen 6 t/m 9, waarbij gravel één van de opties zou kunnen zijn. Verder wordt nagedacht over een doorsteek vanuit het clubhuis naar de achterste banen en de aanleg van een romantische theetuin in combinatie met nieuwe speelvoorzieningen. Al deze ideeën worden gebundeld en voorgelegd aan de ALV op 26 juni. Het bestuur zal op deze ALV op deze vergadering een principe-uitspraak van de leden vragen om de voorstellen verder grondig te onderzoeken. Op de ALV later dit jaar – in november – wordt dan een uitgewerkt plan aan de leden voorgelegd. Hierin is dan ook naar de financiële aspecten gekeken: hoeveel kosten de voorstellen precies en hoe vindt de financiering plaats. Uiteindelijk wordt op de ALV in november een go/no-go-beslissing genomen.

Meer weten? Mail naar bestuur@thordebataaf.nl

Tussenstand competitie:

Van de in totaal 72 teams (senior en junior) zijn na drie speeldagen 10 teams koploper en dus ongeslagen. Het gaat om de volgende teams:
. vrijdagavond Herendubbel team 1
. vrijdagavond Damesdubbel teams 2 en 3
. zaterdag Heren team 1
. zaterdag Gemengd teams 2 en 11
. zondag Dames team 1
. zondag Heren team 3
. zondag Gemengd team 11
. zondagmiddag 8&9 competitie Gemengd team 1

Gefeliciteerd allemaal. Ga zo door!!

Pickleball

Op donderdag 19 april jl. hebben ruim 25 Thor leden kennisgemaakt met pickleball. Onder leiding van 3 ervaren speelsters werd duidelijk hoe het spel gespeeld moest worden. In de hal kon iedereen het ook zelf proberen. Er werd enthousiast gespeeld! Om het nog beter onder de knie te krijgen, organiseren we samen met de Dutch Pickleball Association op woensdag 23 mei een clinic in onze hal, onder leiding van internationale pickleball spelers. Zij zijn in Nederland voor het internationaal Pickleball toernooi dat van 25 – 27 mei in Almere wordt gehouden: http://pickleballholland.nl/nl_NL/international-tournament-3/. Inschrijving voor de gratis clinic kan via de lijst in het clubhuis. Doe gezellig mee!!

Pickelball

3rd International Pickleball Tournament Holland 2018 … pickleballholland.nl
The 3rd International Pickleball Tournament Holland will take place from May 25 – May 27 2018 in the Topsportcentrum Almere!It will be a very international event with more than 220 players.

Vacatures: SOG, SBTT en JC

Wil je je graag iets voor de club doen? Er zijn een drietal vacatures (verwijzing met link naar website). Neem contact op en maak samen met ons onze club sterker!