Woord van de Voorzitter – juli 2017

Hoe staan we er voor?

1 juli betekent dat we alweer een half jaar op weg zijn in 2017 en de vakanties binnenkort weer gaan beginnen. Maar voordat we dat gaan doen, nog even aandacht voor het volgende.

Het tennis seizoen is volop in gang, de voorjaarscompetitie is succesvol beëindigd, de inschrijvingen voor de najaarsronde is compleet, de clubkampioenschappen zijn voorbij en de toernooien zijn weer losgebarsten met vanaf 26 augustus bij ons als afsluiting het Van Gisbergen Open.

Bestuur
Als voorzitter heb ik vorig jaar in de ALV aangekondigd, om dit jaar het stokje over te gaan geven. Wij zijn als bestuur in gesprek met een kandidaat voorzitter, die het met een grotendeels nieuw team vanaf de komende ALV in november over wil gaan nemen. Vanuit het huidige bestuur hebben zowel Fred als penningmeester en Fré als secretaris, aangegeven ook te willen stoppen om zo ook ruimte te bieden aan nieuw team. Wij zijn dus met de kandidaat voorzitter, op zoek naar enthousiaste leden, die zich voor het bestuur willen inzetten en dan met name voor de functie van secretaris en penningmeester. Lijkt jou dit wel wat en wil je hier meer van weten, laat het mij of een van de andere bestuursleden dan weten. Je kunt ons bereiken via bestuur@thordebataaf.nl.

De voorlopige jaarcijfers over het jaar 2016 zien er goed uit en zullen wij begin juli, conform het verzoek vanuit de ALV vorig jaar, gaan publiceren.

Ledenwerving- en behoud
Omdat ledenwerving en ledenbehoud hoog op onze agenda staan, gaan wij in het voorweekend van het Van Gisbergen, weer een Open Dag organiseren op zondag 27 augustus. We hebben dringend nieuwe leden nodig, omdat we onder de 1.400 leden dreigen uit te komen dit jaar, wat consequenties kan gaan hebben voor de contributie! Dus hierbij de dringende oproep om via de mond op mond reclame, die het beste werkt, je vrienden, collega’s, buren, familie of andere bekenden in je omgeving, te laten weten dat ze voor een aantrekkelijke prijs kennis kunnen maken met tennis en ook de winter door kunnen tennissen bij ons.

Met dank aan de SOG, is er achter de hal een nieuwe betonnen oefenmuur geplaatst met nieuwe ondergrond, die bijna af is. Er zijn dus weer voldoende mogelijkheden om je slagen te oefenen.

De zomer gaat verder en ik wens alle leden namens het bestuur een mooie vakantieperiode toe en met sportieve groet sluit ik af en tot ziens op ons park,

Loek de Gruijter,
Voorzitter HLTC Thor De Bataaf