Woord van de voorzitter – 1 november

Afgelopen zondag mocht ik een team van zes jongens huldigen dat in de Groene najaarscompetitie Kampioen was geworden. Ze hadden die dag 3 punten nodig. Wat een spanning en druk op die kleine schouders. Een paar jongens verloren hun wedstrijd, maar uiteindelijk hadden ze de 3 punten en wonnen ze als team. Er daar gaat het bij competitie om: als team samen wedstrijden spelen en als het even kan, ook samen winnen. De teamprestatie telt. Op de klanken van ‘We are the Champions..’ werden ze gehuldigd met een beker en een plak chocolade. Deze dag zullen ze zeker niet snel vergeten! Dat blijkt ook wel uit de glundering op hun gezichten.

IMG_3098

Als team presteren, dat is de kunst en maakt je niet alleen samen, maar ook individueel sterker. Bij een individuele sport als tennis is dat een extra stimulans. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat zoveel mogelijk Thor-leden, zowel junior als senior, competitie kunnen spelen. En dat kan op onze club, in het voorjaar, najaar en ook in de winter. Het is inmiddels al weer mogelijk om je in te schrijven voor de voorjaarscompetitie 2019; in allerlei vormen wordt die door de TC aangeboden. Ik zou iedereen dan ook willen oproepen van die mogelijkheid gebruik te maken en je in te schrijven.

Het voorjaar, dat ligt voor mijn gevoel nog ver weg. Zeker als ik naar buiten kijk: koude wind en regen. Maar de komende wintermaanden gaan we het op Thor heel gezellig maken: Beer, Beats en Balls, Sinterklaas en als nieuwe activiteit ‘Jazzy Sunday tennis afternoons’ . Hou hiervoor de Jaarkalender in de gaten en mis het niet. En uiteraard hebben we ook de Wintercompetitie. Weliswaar individuele wedstrijden, maar met elkaar maken we er een heerlijke wintertijd van. Samen als lid van onze club Thor de Bataaf staan we sterker. Veel (tennis) plezier!

Karin Donk