Word beter in tennis met kickboxen

Word beter in tennis met kickboxen

Mijn naam is Sebastiaan de la Croix, 49 jaar. Al meer dan 20 jaar geef ik tennisles bij Thor de Bataaf. Elke dag met veel plezier. Als jeugdspeler ben ik naast mijn reguliere tennistraining gaan kickboksen en boksen. Ik werkte aan mijn snelheid, kracht en uithoudingsvermogen bij Sakura en bij de Haagse Directe. Dit jaar heb ik de opleiding afgerond bij de EFAA.

Komend jaar verzorg ik op de club kickbokstraining voor de jeugd en volwassenen. Er wordt op een veilige, verantwoorde en gecontroleerde manier getraind. Daarbij gaat het puur om de work out, er wordt niet gespard. De training draait om coördinatie, timing en balans, aspecten die voor een tennisser van groot belang zijn. Verder werken we aan de conditie, explosiviteit en reactievermogen.

De trainingsopbouw is als volgt:

  • Warming-up, kickboks/boks combinaties
  • HIIT oefeningen, stretches
  • Cooling down

Er worden 7 trainingen gegeven op dinsdagavond vanaf 19:00 uur
De training start op dinsdag 4 februari tot eind maart, met uitzondering van de krokusvakantie. De kosten bedragen 35 euro. De training wordt gegeven door onze eigen Sebastiaan de la Croix, ook gediplomeerd kickbox trainer. Maandag 20 januari vindt een proeftraining plaats, waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Inschrijven kan nu via basenvanessa@gmail.com

Op de foto sta ik met Juan Javier Barragan, tweevoudig wereldkampioen. Ik train bij hem om fit te blijven, mezelf te verbeteren en om ideeën uit te wisselen voor een gevarieerde en uitdagende training voor tennissers.

OSU,
Sebastiaan de la Croix